Düşünüyorum, demek ki karantinadayım!

Türkçede “Allah’ın sopası yok” diye bir laf var, bayılıyorum. (İnanışlarımıza göre evren de diyebiliriz.) Evren bize ne kadar güzel bir ders verdi değil mi? Yıllardır uyarıyordu. Hâlâ anlamadığımızı görünce şöyle dedi herhalde: Tamam o zaman, hayvanda kalması gereken bir virüsü sizin üzerinize salayım, doğanın dengesini nasıl bozduğunuzu anlayın!

Bu virüsü yeneceğiz yakında. Ama bitecek mi? Hayır, daha başka virüsler gelecek. Ta ki, biz durumun vahametini anlayana kadar. John Watson durumu çok güzel özetlemiş, aşağıda paylaşıyorum. 

Koronavirüs neden insanlara geçti? Evde ekmek yapmayı öğrenelim, kaçırdığımız filmleri seyredelim, daha fazla kitap okuyalım, birbirimize daha fazla komik video gönderelim diye mi? İnşallah öyle değildir. 
Eşlerle, çocuklarla ilişkilerimizi ve en önemlisi de kendimizle olan ilişkimizi yeniden gözden geçirelim diye mi? Bu güzel bir neden olabilirdi aslında...

Bütün bunların ekolojik sistemin dengesini bozduğumuz için başımıza geldiğini herkes anlamış değil. Şu anda bu virüs’ü yenmiş olsak ve hadi çıkın serbestsiniz deseler, daha birkaç haftaya kalmadan aynı yere döneriz İlaçlama yap, öldür doğadaki canlıları. İç pet sişelerden suları, at denize. Kullan plastik torbaları, öldür balıkları. Sakın bisiklete binme, yürüme, her yere arabanla git. Giderken illa ki klimayı çalıştır, camdan dışarı çöp atmayı da ihmal etme. Tatile çık, kumda sigaranı söndür, bira şişeni denize at. Teknenin motorunu gereksiz yere çalıştır, demir attığın yerlere çöp atmayı sakın unutma. Her yere uçakla git, daha az CO2 emisyonu ile ulaşabileceğin yerlere bile...

Evren bize biraz daha düşünme süresi verdi. Hadi hep beraber düşünelim. Tek başımıza, ailemizle, arkadaşlarımızla, dernekler aracılığı ile neler yapabiliriz? Yapılmakta olanlara nasıl katkıda bulunabiliriz ?
Ben kendi fikirlerimi paylaşacağım. Sizin fikirlerinizi de çok merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim. 
Fransa’da düşünme süremiz 11 mayıs’a kadar uzadı. Bu süreyi iyi değerlendirmek istiyorum. Ve gerçekten inanıyorum ki, her şey çok güzel olacak, eskisinden daha güzel. 

Namaste! 

Paris, 17 nisan 2020 
(Koronavirüs günleri, karantinanın 32’inci günü)








https://www.youtube.com/watch?v=Vlqo6s7RtEk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0_pV-82VGDpqv3JrF5tHO8CitwAvDm-PDUtsjfQfKl5Y65ZqFfPl3SIDk





Popular posts from this blog

Susarak anlaşmak…

Ildır'ın suçu ne?

Uslanma hiç hep deli kal!